Grajska poroka 2010

LAS Gorenjska košarica, LIN 2009

 

Zavod za kulturo Bled je spomladi 2010 s partnerji ponudil edinstveno priložnost sodelovanja na Grajski poroki, ki je potekala od 20. do 23. maja 2010. S pomočjo Gorenjskega Glasa, ki je bil medijski sponzor projekta smo izbrali 3 pare, ki so se brezplačno poročili.

 

Zasnova projekta, za katerega smo pridobili evropska sredstva na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se opira na temelje nekdaj zelo priljubljene kmečke ohceti, tokrat v srednjeveški preobleki. V štirih dneh so izbrani pari občudovali lepote blejskega in gorjanskega podeželja, spoznali domačno obrt in se prav po grajsko poročili na Blejskem gradu, čemur je sledila velika grajska srednjeveška pojedina.

 

Pozabili nismo niti na izlet na otok, kjer so mladoporočenci na zvončku želja pozvonili za dolg in srečen zakon. Vse prevoze med prireditvenimi kraji so opravili znameniti blejski fijakerji s kočijami, program pa je bil obogaten s srednjeveško animacijo in lajnarskimi nastopi.

 

 

Blejski grad, Grajska poroka, 20. - 23. maj 2010, Polona in Simon Blejski grad, Grajska poroka, 20. - 23. maj 2010, Tanja in Robert
Blejski grad, Grajska poroka, 20. - 23. maj 2010, Eva in Klemen  
 
   
www.slovenia.info www.bled.si www.facebook.si www.twitter.com www.youtube.com www.forsquare.com www.wikipedia.org www.tripadvisor.co.uk