_accessibility/go_to_content
DESI EN IT
Kontakt
Search
Umschalten

Mittelaltertage

Vstopite in doživite srednji vek na Blejskem gradu! Obiščite Srednjeveške dneve na Blejskem gradu in spoznajte del tega zanimivega in pestrega zgodovinskega obdobja povsem od blizu.

Na Blejskem gradu, kjer gospodari grof Gašper Lambergar, je vedno živahno, grof je družaben in odličen gostitelj. V goste rad vabi plemiče in viteze s spremstvom od blizu in daleč. Grad je takrat prizorišče imenitnih sprejemov prelestnih gospodičen in pogumnih vitezov, njihovih lahkotnih plesov in prikazov mečevanja, ne manjkajo pa niti zabavni dvorni norčki.

Nič manj živahno ni na srednjeveški tržnici pod gradom. Tam svoje umetelno znanje prikazujejo rokodelci. Dobre jedače in pijače je za vse dovolj, saj v napornem ritmu praznovanja sicer marsikdo lahko omaga. Če koga še posebej zasrbijo pete, je tu pravo mesto, da se nauči lahkotnih plesnih korakov.

Lambergarjeva vojska, ki ima svoj tabor pod gradom, pa je pripravljena tudi v času, ko se na gradu in pod njim vsi zabavajo. Vitezi se prek dneva urijo v spretnostih mečevanja, metanju srednjeveškega orožja v tarčo in streljanju z lokom.

Vabimo vas, da tudi vi postanete del srednjeveškega utripa na Blejskem gradu!

Besuchen Sie uns

Wir möchten Sie gerne zu einem Besuch einladen. Informieren Sie sich und wählen Sie die Art von Besuch, die Ihnen am besten zusagt. Sie können Ihren Besuch in Gänze planen. Bei der Besichtigung der Burginhalte ist der Audioguide eine große Hilfe.