_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Bonton

Želimo si, da se ob obisku kulturnega spomenika Blejski grad do drugih obiskovalcev, vsebin in osebja vedete spoštljivo.

Droni in fotografiranje za namen trženja

Uporaba dronov na območju Blejskega gradu je prepovedana. Fotografiranje in snemanje vsebin s strani tretje osebe za namen trženja tretje osebe je dovoljeno le ob predhodnem dogovoru

Ljubljenčki

Na Blejski grad lahko vstopate v družbi svojih štirinožnih prijateljev, vendar morajo biti vodeni na povodcu. V zaprte prostore nimajo vstopa.

Razstavni eksponati

Prosimo vas, da se razstavljenih eksponatov ne dotikate. V prostorih se ne prerivajte in bodite obzirni do ostalih obiskovalcev, ne motite jih s preglasnim pogovorom, glasbo na telefonu ali ostalimi zvočnimi vsebinami in tako tudi njim omogočite kakovostno doživetje.

Koncerti in prireditve

Ob obisku Blejskega gradu v času koncerta ali druge prireditve vas prosimo, da izklopite mobilne telefone in druge naprave, ki oddajajo zvočne signale. Med koncertom ne klepetajte. Ob obisku koncerta resne glasbe s prsti ne bobnajte in ne »brundajte« melodije, pri živahnih zvrsteh pa lahko sodelujete, sploh če vas k temu povabijo izvajalci. Prepustite se prepevanju in ploskanju v ritmu. Na koncerte resne glasbe, vsebinsko zahtevne predstave in na dogodke, ki se odvijajo pozno zvečer, ne vodite majhnih otrok.

Pri gledaliških predstavah se praviloma ploska na koncu. Iz spoštovanja do nastopajočih bodite zmerni tako v navdušenju kot v nezadovoljstvu.

Pozabljeni predmeti

Morebitne pozabljene predmete lahko prevzamete na blagajni gradu, najkasneje 1 mesec po obisku. Za najdene predmete ne prevzemamo odgovornosti.

Medicinska pomoč

Če potrebujete kakršno koli medicinsko pomoč, se obrnite na najbližje osebje Blejskega gradu in skupaj pokličite reševalno postajo. Na zgornji terasi gradu je na zidu med muzejem in restavracijo nameščen vsem dostopen avtomatski defibrilator.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.