_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Dostop

Obisk Blejskega gradu lahko združite s prijetnim sprehodom ali kolesarjenjem, vožnjo s kočijo, k nam pa se lahko pripeljete tudi z osebnim avtomobilom ali avtobusom. Izberite med različnimi možnostmi, ki vam jih predstavljamo.

Z avtomobilom ali avtobusom

Za osebna vozila je na voljo urejeno plačljivo parkirišče pod Blejskim gradom, na katerem lahko izstopijo in vstopijo tudi potniki, ki prispejo z avtobusnim prevozom. 

Parkirišče v neposredni bližini gradu, ob nogometnem stadionu, je namenjeno osebnim vozilom, avtodomom in avtobusom. Odprto je med 6. in 22. uro.

Parkirišče

Parkirišče Blejski grad 1
Osebno vozilo vsaka začetna ura 3,00 EUR
Parkirišče Blejski grad 2
Osebno vozilo vsaka začetna ura 1,00 EUR
Avtodom vsaka začetna ura 3,00 EUR
Bus vsaka začetna ura 4,00 EUR
Na parkirišču Blejski grad 1 je dovoljen postanek avtobusa za 5 minut (čas za vstop/izstop potnikov).
Objavljene cene vključujejo DDV.
Plačilo je možno s karticami in aplikacijo Easy park.

Kontrole ustreznosti parkiranja so pogoste, zato dosledno upoštevajte navodila parkiranja na parkirišču in nikakor ne parkirajte na mestih, ki temu niso namenjena. V nasprotnem primeru boste morda morali plačati kazen.

Tukaj preverite možnosti prihoda na Bled z uporabo javnega prevoza.

Po sprehajalnih poteh

Riklijeva pot

Nad Grajskim kopališčem se začenja osrednja grajska pešpot. Sprehodite se skozi gozd, ki prekriva grajski hrib, za nekaj več truda pri vzpenjanju po urejeni in tudi ponoči osvetljeni poti, pa boste nagrajeni s slikovitimi razgledi na jezero, Bled in okolico. Za pot boste ob zmerni hoji potrebovali 10 minut.

Pot s Slovenskega trga

Do Slovenskega trga pred osrednjo blejsko cerkvijo sv. Martina lahko pridete z Jezerske promenade ob jezeru prek Zdraviliškega parka ali z osrednje avtobusne postaje prek vaškega jedra Grad. Pot se skozi gozd vzpenja pod grajsko skalo, kjer se po nekaj minutah zložne hoje priključi na Riklijevo pot.

Pot čez Višce

Iz smeri vasi Rečica se na Blejski grad odpravite prek osamelca Višce. Začetek poti, za katero boste potrebovali 20 minut, je na zahodni strani jezera pri znaku Rečica – Višce. Na desnem ovinku glavne ceste proti Veslaškemu centru v Mali Zaki, železniški postaji in Veliki Zaki zavijete levo, na stransko cesto (Za gradom). Pot je ves čas dobro označena, tik preden se povzpnete na grad, boste dosegli urejeno razgledno ploščad, s katere je odličen razgled na jezero in okolico.

S kolesom

Za kolesarjenje je na Bledu in v okolici veliko možnosti, saj ste ob zdravem gibanju ves čas nagrajeni s prelepimi razgledi na slikovito pokrajino. Svoje kolesarske cilje pa lahko združite z obiskom Blejskega gradu. V centru Bleda izberite glavno cesto v smeri Pokljuke, s katere pri športnem parku zavijete levo. Čaka vas zahtevnejši vzpon do urejenega grajskega parkirišča, kjer svoje kolo priklenete na stojalo za kolesa pred grajskim obzidjem in se na ogled gradu odpravite peš.

S kočijo

Vožnja s kočijo je posebno doživetje, tovrstni prevoz pa si lahko omislite tudi za pot do Blejskega gradu. Za prevoz se dogovorite na glavnem postajališču blejskih fijakarjev, na Jezerski promenadi ob jezeru, v centru Bleda.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.