Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Preklop
Galerija Stolp in Kapela,

Melita Vovk OSEBNO

"Razstava z imenom Melita Vovk osebno, za katero je izbor pripravila njena hči, prav tako akademska slikarka, Ejti Štih, bo po sklopih na ogled na več lokacijah hkrati." je še preden smo razstavo časovno prestavili zapisala umetnostna zgodovinarka Ana Marija Kunstelj, ki bo z besedilom pospremila razstavljene sklope. "Izbor del za razstavo ni bil lahek, saj je bila Melita Vovk vsestranska umetnica, v javnosti najbolj znana kot ilustratorka, karikaturistka, scenografinja in kostumografinja, vendar je njen opus veliko več kot to. Že sam naslov razstave nosi sporočilo, da bo posebna, saj bo poleg ilustracije in njenih slikarskih del, ki so bila bodisi objavljena, bodisi že razstavljena, prikazala tisti del njenega opusa, ki je bil povsem oseben in je nastajal iz njenega čistega likovnega raziskovanja in užitka, torej ni bil namenjen javni predstavitvi. 

Na prizoriščih: Blejski grad – Galerija Stolp in grajska kapela, Festivalna dvorana, Kavarna Apropo, Knjižnica Bled, Galerija 14 in Trgovski center Bled bodo tako na ogled dela, ki jo predstavljajo kot portretistko in kronistko osebnega študijskega in družinskega življenja, kot slikarko, ki je bila vpeta v sočasne likovne tokove, kot grafičarko (na Akademiji za likovno umetnost je opravila specializacijo iz grafike!), pa tudi kot risarko in koloristično virtuozinjo pejsažev, kolažistko in povsem abstraktno umetnico z veliko osebnoizpovedno in družbenokritično angažiranostjo."

LOKACIJE RAZSTAVE

1. Galerija STOLP (*Blejski grad): Kolaž in Fantastične risbe
2. Kapela (*Blejski grad): Križev pot
3. Festivalna dvorana Bled: Slikarstvo, Pejsaž, Fantastične risbe, Gledališče
4. Galerija 14: Grafika
5. Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled: Ilustracije
6. Trgovski center Bled: Avtoportret, Študij, Družina
7. Kavarna Apropo: Skice, Karikature
8. Galerija Inštutit Jožef Štefan, Ljubljana: Ilustracije

Ogled razstave je mogoč ob plačilu vstopnine na grad. Razstava je na ogled v odpiralnem času gradu.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.