Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Preklop
Galerija STOLP, Kapela, Dvorana nad muzejem,

Melita VOVK osebno

Kot namigne že naslov razstave Melita VOVK osebno, bo le-ta posebna, saj bo poleg ilustracije in njenih slikarskih del, ki so bila bodisi objavljena, bodisi že razstavljena, prikazala tisti del njenega opusa, ki je bil povsem oseben in je nastajal iz njenega čistega likovnega raziskovanja in užitka, torej ni bil namenjen javni predstavitvi. Izbor del za razstavo ni bil lahek - pripravila ga je njena hči, prav tako akademska slikarka, Ejti Štih - saj je bila Melita Vovk vsestranska umetnica, v javnosti najbolj znana kot ilustratorka, karikaturistka, scenografinja in kostumografinja, vendar je njen opus veliko več kot to. 

Na prizoriščih: Blejski grad – Galerija Stolp, Kapela in Dvorana nad muzejem, Festivalna dvorana Bled, Kavarna Apropo Bled, Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled in Galerija Melite Vovk v Trgovskem centru Bled bodo tako na ogled dela, ki jo predstavljajo kot portretistko in kronistko osebnega študijskega in družinskega življenja, kot slikarko, ki je bila vpeta v sočasne likovne tokove, kot grafičarko (na Akademiji za likovno umetnost je opravila specializacijo iz grafike!), pa tudi kot risarko in koloristično virtuozinjo pejsažev, kolažistko in povsem abstraktno umetnico z veliko osebnoizpovedno in družbenokritično angažiranostjo. 
KOLAŽI IN FANTASTIČNE RISBE
Galerija STOLP*

KRIŽEV POT
Kapela*

GRAFIKE
Dvorana nad muzejem*

SLIKARSTVO, FANTASTIČNE RISBE, PEJSAŽ, GLEDALIŠČE
Festivalna dvorana Bled

AVTOPORTRETI, ŠTUDIJ, DRUŽINA
Galerija Melite Vovk

KROKI
Kavarna Apropo

IZBRANE ILUSTRACIJE
Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled

PREGLEDNA RAZSTAVA ILUSTRACIJ
Galerija Instutita "Jožef Stefan" Ljubljana

Za ogled dela razstave na Blejskem gradu je potrebno plačilo vstopnine, na drugih lokacijah je vstop brezplačen.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.