_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Dvorana nad muzejem,

Melita VOVK osebno - GRAFIKA

Na Blejskem gradu si še vedno lahko ogledate del razstave Melita VOVK osebno

Umetnik prejme od narave dar umetnosti – zlato posodo, da iz nje deli skrivnost. Ta skrivnost je sok, ki teče skozi srce in se čisti v jezeru duše. Kdor pije iz keliha umetnosti naj, naj pomni, da njen sok ni za okrepilo telesa, pač pa za okrepilo duše. Melita Vovk v zaobljubi umetnosti, ki jo je napisala leta 1936.

Kot namigne že naslov razstave Melita VOVK osebno, bo le-ta posebna, saj bo poleg ilustracije in njenih slikarskih del, ki so bila bodisi objavljena, bodisi že razstavljena, prikazala tisti del njenega opusa, ki je bil povsem oseben in je nastajal iz njenega čistega likovnega raziskovanja in užitka, torej ni bil namenjen javni predstavitvi. Izbor del za razstavo ni bil lahek - pripravila ga je njena hči, prav tako akademska slikarka, Ejti Štih - saj je bila Melita Vovk vsestranska umetnica, v javnosti najbolj znana kot ilustratorka, karikaturistka, scenografinja in kostumografinja, vendar je njen opus veliko več kot to.
GRAFIKE
Dvorana nad muzejem
Ogled je mogoč ob nakupu vstopnice za Blejski grad.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.