Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Preklop
Zgornja terasa,

26. Festival Bled: Tori Tango

Harmonikar in skladatelj Jure Tori je v 15 letih solistične kariere ustvaril in odigral zavidljiv glasbeni opus, svojo ustvarjalno zrelost pa kronal s prvim slovenskim avtorskim tangom in skupino Tori Tango. Mednarodni zasedbi,  ta je v letu 2020  jubilej obeležila tudi z izidom novega albuma, je z argentinsko pevko Gabrielo Alarcón dodal še vokalno dimenzijo.

Skupina Tori Tango izvaja povsem samosvojo in unikatno avtorsko tango  izpeljanko v vsej njeni žanrski razvejanosti, polno melanholične senzibilnosti in prelepih Juretovih melodij, pa tudi presenetljivih stilnih ritmičnih preobratov in tehnične perfekcije njenih članov:

Jure Tori (harmonika, SLO)
Gabriela Alarcón (vokal, ARG)
Kurt Bauer (violina, AUT)
Matjaž Stošić (kitara, SLO)
Ewald Oberleitner (kontrabas, AUT)
Cena vstopnice za odrasle je 15 EUR, za otroke do 14. leta 10 EUR (ob vstopu se lahko preveri starost). 

Splošna vstopnica za Blejski grad ne velja za obisk prireditev izven uradnega delovnega časa. Nakup vstopnic je mogoč tudi na blagajni Blejskega gradu, vsak dan, v odpiralnem času. V kolikor prireditev ne bo razprodana v predprodaji, bo vstopnice mogoče kupiti tudi eno uro pred pričetkom.

Spoštovali bomo veljavne ukrepe preprečevanja širjenja koronavirusa. Prireditve se lahko udeležite, v kolikor imate negativen rezultat testa PCR ali HAGT, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenju. 

Zahvaljujemo se vam za spoštovanje ukrepov.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.