_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Iskanje
Preklop
Galerija STOLP,

Anton Michael Bader: Colorscapes - od Islandije do Slovenije

V aprilu in maju v Galeriji STOLP gostuje bavarski akademski slikar, ki od leta 2018 živi in ustvarja v Ljubljani.

Avtor je črpal navdih za barvne pokrajine v značilnih naravnih pojavih, kot jih lahko doživljamo na primer v Alpah ali na Islandiji. Močan vihar, mraz ledenika ali vročina iz vulkanske kotanje lahko predstavljajo osnovo za umetniško delo. A tudi intuitivno uporabljene barve in strukture so lahko izhodišče za nastanek umetnine.
 
Z izbiro barv in opustitvijo perspektive postane platno ekspresivna in ploščata pokrajina iz barv in oblik. Pri tem so vključeni tudi procesi v naravi: sveža barva je določena za dež ali sneg, barva zamrzne in pri taljenju tvori nove strukture. Naravni materiali, kot je pepel, so na primer v ciklu Islandija uporabljeni kot barvni pigmenti.
 
Umetnik večino svojih del od leta 2018 ustvarja v slovenski prestolnici. Svet Karavank, Julijskih Alp in slovenskega Krasa pa ga s svojimi raznolikimi skalnatimi formacijami navdihuje za ustvarjanje nepredmetnih kompozicij.
Za vstop na grad je potrebno plačilo vstopnine.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.