_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Lov na pirhe

Lov na pirhe je zabavna raziskovalna igra, v kateri morajo otroci poiskati pisana velikonočna jajca, ki so skrbno skrita po vseh kotičkih Blejskega gradu. Vsako leto na velikonočno nedeljo po gradu skrijemo preko 100 velikonočnih jajc in naše najmlajše obiskovalce povabimo v napeto igro.

Otroci pred začetkom prejmejo podrobna navodila, kako iskati skrita velikonočna jajca. Vsako oštevilčeno velikonočno jajce srečnemu najditelju prinaša nagrado. Igra, v kateri vsak otrok lahko pobere le eno skrito velikonočno jajce, pa se zaključi šele, ko tekmovalci odkrijejo vsa jajca. Za prijetno druženje bodo skrbele tudi grajske kokoške, ki imajo v dneh pred veliko nočjo kar veliko dela, saj priprava pirhov za lov ni majhen zalogaj. Z navdušenjem pričakujejo vse otroke, ki se bodo na ta dan prišli igrat na grad, poleg skritih pirhov pa bodo poskrbele tudi za sladka velikonočna presenečenja.

Prireditev dopolni ponudba velikonočnih dobrot, ki jih pripravijo grajski kuharji, obiskovalci pa se lahko preizkusijo tudi v tradicionalnih velikonočnih igrah, kot sta sekanje in valjanje pirhov. Odrasli se boste lahko pomerili na tekmovanju v ribanju hrena in hitrostnem luščenju pirhov.

Zbirno mesto za Lov na skrite pirhe je SPODNJA TERASA, PRI VODNJAKU, ob 11. uri.
PROSIMO UPOŠTEVAJTE
Obiskovalce naprošamo, da zares počakajo na znak za začetek in upoštevajo pravila nagradne igre, saj želimo zares vsem otrokom ponuditi enako možnost. Poskrbeli bomo, da bo poleg skritih pirhov dovolj tudi ostalih, sladkih in ustvarjalnih nagrad, da se bo za vsakogar nekaj našlo. Zbirno mesto za Lov na skrite pirhe je SPODNJA TERASA, PRI VODNJAKU, ob 11. uri. Hvala za razumevanje.

VSTOPNINA NA GRAD
Za vstop na grad je potrebno plačilo vstopnine. Ker na ta dan pričakujemo povečan obisk vam svetujemo, da se izognete gneči na blagajni in vstopnice kupite tukaj.


Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.