_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Galerija STOLP,

Boleslav Čeru: Ljudski običaji, slikarska razstava

Boleslav Čeru se je rodil 19. 9. 1953 v Ljubljani. Začetne spodbude je dobil od očeta, ki je bil slikar samouk. Že kot otrok je imel veselje do risanja in slikanja. Po končani osnovni šoli je obiskoval poklicno kovinarsko šolo v Celju in v Zlatarni Celje opravil praktični izpit kot graver. V času šolanja je veliko risal (vzorce za nakit), ter prerisoval dela starih mojstrov. Svoja likovna dela je predstavil na razstavah razmeroma pozno. Leta 1995 je imel prvo samostojno razstavo. Z vsakim letom je število njegovih razstav naraščalo, tako da je do leta 2007 imel že več kot 100 razstav. 

Prejel je več priznanj, razstavljal je tudi v tujini (Italija, Nemčija, Avstrija, Češka ), udeleževal se je likovnih srečanj, ex tempor. Je član likovnega kluba Dolik Jesenice, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov Slovenije ter Društva likovnih umetnikov Kranj. Leta 2006 je soustanovil likovno srečanje v Kranjski Gori, ki ga je poimenoval JASNA z upanjem, da se bo z leti število udeležencev povečevalo in preraslo v mednarodno likovno srečanje. Živi in ustvarja v Kranju.

Za vstop na grad je potrebno plačilo vstopnine

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.