_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Viteška dvorana,

Festival sodobne glasbe .abeceda

Med 26. in 30. junijem na Blejski grad ter v Festivalno dvorano Bled prihaja drugi Festival sodobne glasbe .abeceda. V organizaciji Inštituta .abeceda se bosta vsak večer zvrstila dva koncertna dogodka. 

Prvi koncerti bodo posvečeni glasbenikom mlajše generacije, ki v okviru različnih .abecedinih programov (Mladi Raziskovalci VI., FORUM III., Studio 8.1, .infra _ razvojni center) kontinuirano razvijajo svoj umetniški izraz, petkov koncert pa namenjamo izbranim skladbam udeležencev delavnice za kompozicijo percept.concept.percept VII. 

Na drugem koncertu dneva bo ansambel .abeceda [ansambel za novo glasbo] izvedel skladbe letošnjih rezidenčnih in gostujočih skladateljev. Mnoge med njimi so bile napisane posebej za to priložnost, prav vse pa bodo tokrat v Sloveniji izvedene prvič. Vsak koncertni večer bo uvedel predkoncertni pogovor, ki bo izkušenim poslušalcem ponudil dodatne informacije o programu in njegovih ustvarjalcih, obenem pa bo olajšal prvi stik tistim, ki se morda s sodobno glasbo srečujejo prvič.

Festivalsko dogajanje dopolnjujeta delavnica [rezidenca] ter cikel dopoldanskih koncertov za predšolske otroke. Petdnevni razvojni projekt [rezidenca] bo združil umetnike z različnih področij, ki bodo pod vodstvom izbranega kuratorja razvijali poljubne umetnostne forme ter v končni fazi projekta izvedli nastop, instalacijo ali intervencijo v prostoru. Cikel dopoldanskih koncertov bo otroke seznanil s klasično in sodobno glasbo. Prek poslušanja glasbe, pripovedi in aktivnega sodelovanja bodo spoznali različna glasbila, proces nastanka novega glasbenega dela ter tri osnovne vloge: izvajalec (glasbenik), skladatelj in dirigent.

Festival poteka v sodelovanju z Zavodom za kulturo Bled in s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.
Cena vstopnice: 15 EUR
Abonma grad (26. 6., 27. 6.): 20 EUR
Abonma FD (28. 6., 29. 6., 30. 6.): 30 EUR
Brezplačne vstopnice za koncerte za otroke (FD)

Vstopnica velja za celotni program na dan na lokaciji (razen v primeru brezplačne vstopnice za otroške koncerte, ki veljajo zgolj za dotični dogodek). Vstop na grad je mogoč 45 minut pred začetkom prvega dogodka.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.