_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Muzej in zgornja terasa,

Poletna muzejska noč

"Prišel je mesec junij in z njim čas 21. Poletne muzejske noči, največje promocijske akcije slovenskih muzejev in galerij, ki se ji pridružujejo tudi številni drugi zavodi in ustanove. Pravijo, da ima noč svojo moč, zato vas vabimo, da se nam tudi letos pridružite v čim večjem številu in z nami raziskujete skrivnostne hodnike muzejev, zgodbe, ki jih pripovedujejo predmeti, se sprostite ob zvokih glasbe, zabavate na delavnicah in preprosto prepustite kulturi prosto pot do vašega srca.

Več kot 80 muzejev, galerij in drugih zavodov je na več kot 170 prizoriščih pripravilo zanimiv in pester program, ki vas bo zagotovo obogatil, v vas vzbudil radovednost ter željo po več."

Alenka Černelič Krošelj in Maja Hakl Saje,
koordinatorici Poletne muzejske noči

Voden ogled muzeja in projekcija filma Vesna na prostem

Ob 19. uri vas bo po muzejski razstavi popeljal dr. Tomaž Nabergoj, kustos Narodnega muzeja Slovenije (prijave niso več mogoče).

Noč, posvečeno kulturi, bomo prepletli z odprtjem letošnje edicije filmskega festivala Kino Bled. Ob 21.30 bo na zgornji grajski terasi projekcija slovenskega filma Vesna.
Od 18:00 do 24:00 ure bo vstop na grad prost. 

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.