_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Galerija Stolp na Blejskem gradu,

Darja Kemperle: Prebujene sanje, slikarska razstava

V Galeriji Stolp na Blejskem gradu bo od 1. do 31. oktobra na ogled slikarska razstava del Darje Kemperle.

Darja Kemperle, ki se v Galeriji Stolp predstavlja s svojo prvo samostojno razstavo, se je s slikarstvom začela ukvarjati v zrelih letih. Slikarski tečaji in delavnice pod mentorstvom akademskih slikarjev Brine Torkar, Matjaža Arnola, Anje Tolar Tomšič in Jurija Kravcova so pustili neizbrisen pečat v njenih delih., prav tako pa tudi njeno samostojno izobraževanje in iskanje likovnega izraza. Trenutno se izobražuje tudi v on-line v skupini angleške likovne umetnice Luise Fletcher, ki je zavezana abstraktnemu slikarstvu.

Od l. 2018 je članica slikarskega društva Atelje Bled, doslej pa se je udeležila številnih slikarskih  ekstemporov v Sloveniji in v Grožnjanu na Hrvaškem. V okviru društva je sodelovala na več skupinskih tematskih razstavah. Je prejemnica velike nagrade »Grand Prix Bleda« za sliko Sanje 1 na lanskem blejskem slikarskem ekstemporu.

Kot pravi avtorica, ji slikarstvo pomeni umiritev in pogled vase. Preko slike nagovarja gledalca, da s poglobljenim opazovanjem začuti sebe.  Sledi trendom sodobnega slikarstva, od pol-abstrakcije pokrajine do čiste abstrakcije.

Razstava v Galeriji Stolp na Blejskem gradu bo na ogled do 31. oktobra, vsak dan v odpiralnem času gradu.

Ogled razstave je možen ob plačilu vstopnine na Blejski grad.


Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.