_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Umetniška vozlišča Eve Petrič na Blejskem gradu

Letošnji Advent na Blejskem gradu bo zaznamovalo osupljivo transmedijsko ustvarjanje slovenske umetnice svetovnega slovesa, Eve Petrič.

Vsestranska umetnica, ki živi in ustvarja med Slovenijo, Dunajem in New Yorkom, se bo s svojimi deli, instalacijami čipk, na prostem in v razstavnih prostorih na Blejskem gradu predstavila med 15. novembrom 2023 in 4. februarjem 2024. Njeno ustvarjanje je transmedijsko, saj se ukvarja tako s fotografijo, videom in umetniškimi instalacijami kot s performansi, zvokom in literarnim ustvarjanjem.

Eva Petrič je diplomirala leta 2005 iz psihologije in vizualne umetnosti na univerzi Webster na Dunaju, v letu 2010 pa magistrirala iz novih medijev na Transart Institute Berlin/Danube University Krems. Za svoja dela, ki so bila doslej prikazana na več kot 100 samostojnih in prek 130 skupinskih razstavah povsod po svetu, je prejela številna prestižna priznanja in nagrade. Njen mini art objekt Earthling Tattoo Seal je leto 2022 prebil na Mednarodni vesoljski postaji. V katedrali svetega Štefana na Dunaju, njeno delo Kolektivna korona vrtnica, od oktobra 2020 dalje opozarja na pomen solidarnosti pri spopadu s pandemijo Covida-19.

Eva Petrič o delih iz serije WEB Chain (barvne fotografije preko asemblaža čipk, v svetlobnem okviru), ki bo v okviru razstave Umetniška vozlišča na ogled v Galeriji Stolp: »Obstajamo v čipki podobni mreži vozljev in zank in smo bolj povezani in odvisni drug od drugega, kot se tega verjetno zavedamo. »Če se strga ena nit, zavibrirajo vse ostale…«

Razstava Umetniška vozlišča Eve Petrič na Blejskem gradu bo na ogled od 15. novembra 2023 do 4. februarja 2024, vsak dan v odpiralnem času gradu. Vljudno vabljeni na ogled!

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.