_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Praznično dogajanje na Blejskem gradu

Čarobna okrasitev gradu vsako leto znova navduši. Tisočim drobnih lučk, ki skrbijo za romantično vzdušje, delajo družbo velike novoletne bunkice, pravljične sladkorne palčke in osupljive umetniške inštalacije iz čipk. Te si lahko ogledate na različnih koncih gradu, na primer v lapidariju, kapeli in Galeriji Stolp, kjer je na ogled celotna razstava Umetniška vozlišča Eve Petrič.

Tradicija so postale tudi grajske jaslice, ki očarajo z izvirno interpretacijo tematike. Zato ne preseneča dejstvo, da jih vsako leto obiščejo navdušeni obiskovalci iz cele Slovenije in širše. Ogledate si jih lahko v grajski kapeli, ki s sakralnim ambientom celotni izkušnji doda mir in občutek ponižnosti.

Tudi ob tej priložnosti smo na grajski terasi postavili adventno foto točko, ki bo praznično uokvirila vaše fotografije in pogled na čudoviti Blejski otok. Morda ga bo ravno ob vašem obisku okrasila tudi snežna odeja?

Do snidenja pa vas vabimo, da sodelujete v spletni nagradni igri Ujemi čarobno snežinko in osvojite vstopnico za decembrsko dogajanje v Festivalni dvorani Bled in na Blejskem gradu. Srečno!


Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.