_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Lov na skrite pirhe

Lov na skrite pirhe je že tradicionalna raziskovalna igra, ki se odvija vsako leto v velikonočnem prazničnem času. Otroci morajo poiskati unikatna lesena jajčka, skrita po gradu, v zameno za sodelovanje in uspešno iskanje pa prejmejo nagrade, ki jih prispevajo lokalni gospodarstveniki, javni zavodi, obrtniki. 

Otroci pred začetkom igre prejmejo podrobna navodila, kako iskati skrite pirhe. Vsak oštevilčen pirh srečnemu najditelju prinaša eno izmed nagrad, vsak igralec pa lahko pobere le enega. Igra se zaključi, ko je odkrit še zadnji pirh.

Za prijetno vzdušje poskrbijo velikonočne kokoške, ne manjkajo pa niti praznične dobrote, ki jih pripravljajo grajski kuharji. 

Dolgčas ne bo niti odraslim obiskovalcem, ki se lahko v času prireditve preizkusijo v raznovrstnih velikonočnih izzivih, od ribanja hrena do štrucanja. Mlajši bodo lahko sodelovali v valicanju pirhov in jajčka po lastni izbiri dekorirali. 

Zbirno mesto za Lov na skrite pirhe je pri vodnjaku na spodnji terasi gradu ob 11. uri. 

Obiskovalce prosimo, da počakajo na znak za začetek in upoštevajo pravila igre, ki bodo predana ob začetku. Za vstop na grad je potrebno plačilo vstopnine. Ker na ta dan pričakujemo povečan obisk, vam svetujemo, da se izognete gneči na blagajni in vstopnice kupite tukaj.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.