_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Poletna muzejska noč

Že tradicionalno se tudi letos pridružujemo skupni akciji slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih ustanov. Vabimo vas na tradicionalno Poletno muzejsko noč na Blejskem gradu, ki bo v soboto, 15. junija. Od 18. do 24. ure bo vstop na grad prost. Ob 19. uri bo potekal voden ogled Blejskega gradu (prijave so zaključene).

Noč, posvečeno kulturi, bomo ob 21.30 obogatili s performansom Eve Petrič z naslovom Eden REtransplanted.

Eva Petrič je vsestranska umetnica, ki živi in ustvarja med Slovenijo, Dunajem in New Yorkom. Njeno ustvarjanje je transmedijsko, saj se ukvarja tako s fotografijo, videom in umetniškimi instalacijami kot s performansi, zvokom in literarnim ustvarjanjem. Njena umetnost je bila predstavljena na več kot 100 samostojnih in 140 skupinskih razstavah po vsem svetu. Njena motivacija, da izpostavi večdimenzionalno arhitekturo prostora, ki jo opredeljuje atmosfera, jo je vodila k uporabi transmedialnega pristopa. Rezultat  tega je več kot 30 obsežnih instalacij najdenih in recikliranih čipk, ki so bile razstavljene na različnih, večinoma javnih prostorih po vsem svetu, tudi na Blejskem gradu lani decembra pod naslovom Umetniška vozlišča Eve Petrič.

S performansom Eden REtransplanted nas bo umetnica v okviru svoje instalacije TRANShomoPLANTATION, najdenih in recikliranih čipk z različnih koncev sveta, popeljala na potovanje iskanja novega planeta, na katerega bi lahko presadili človeško srce, če nam razmere na Zemlji ne bi več dopuščale ostati tukaj.

Preživite Poletno muzejsko noč v naši družbi!

Vstop je prost. 

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.