_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Blejski grad,

Razstava »Comm-Unity« akademske slikarke Nuše Smolič

Razstava Comm-Unity je deveto poglavje v seriji samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič izvaja kot del svojega projekta v zadnjem letu. Razstave potekajo na različnih lokacijah, kjer vsaka od njih prinaša svoj edinstven koncept.

Comm-Unity predstavlja prostor, kjer se prepleta filozofija in psihologija ter soustvarjata edinstven mozaik človeškega doživetja. Razstava predstavlja serijo portretov z različnimi tehnikami, kjer se ob vsakem od njih razvije kompleksen dialog med gledalcem in umetniškim delom, ki transcendirata zgolj opazovanje ter vključuje tako čustva kot tudi razum.

Portreti na razstavi niso zgolj reprodukcije obrazov, temveč subtilni odsevi notranjih svetov. Skozi ekspresivnost oči, obraznih potez ter telesne drže vsak posamezen portret izrazi sporočilo o človeški povezanosti.

Besedna izpeljanka "Comm" v kontekstu razstave presega zgolj vabilo k ogledu; gre za povabilo k nečemu višjemu – k osebni refleksiji in sočasni interakciji z drugimi, k srečanju v enotnosti. V tem združenju, v tej "Unity", se skriva izjemna moč, ki nas povezuje v enotno človeštvo in osvetljuje našo skupno pot.

Filozofija razstave presega površinsko opazovanje slikovnega materiala. Gre za potovanje skozi notranji labirint vsakega posameznika, kjer se razkrivajo sanje, boji, zmage in rane. Vsak portret nam odpira vpogled v intimnost človeške duše, v njeno hrepenenje po povezanosti in razumevanju. Comm-Unity nas spodbuja, da presežemo omejitve lastnega jaza in se poglobimo v medsebojno deljenje, sprejemanje ter ljubezen.

Tako se razstava Comm-Unity razodene kot ogledalo naše lastne biti, ki odseva tako individualno kot tudi našo skupno pot. V objemu razstave lahko občutimo pomen pripadnosti nečemu večjemu, pomen zavedanja, da smo del kolektiva, ki nas sprejema in osvetljuje.

Razstava bo v Galeriji Stolp na ogled med 5. in 30. junijem.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.