_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Poroka

Poroka

Na vajino skupno pot se podajta obkrožena z rajsko pokrajino in v zavetju zidov tisočletnega gradu.

Blejski grad slovi kot ena najbolj romantičnih lokacij, ki jih zaljubljeni pari radi izberejo za sklepanje zakonske zveze. Kako tudi ne, saj je ob pogledu na grad na beli skali ali ob razgledu z grajskih razglednih teras na okoliške lepote težko ostati ravnodušen. To je razlog, da se marsikateri zaljubljeni par ob prvem obisku Bleda odloči, da bo Blejski grad kraj njune poroke.

Poročni dan po grajsko je vznemirljivo doživetje, poročno slavje v restavraciji z najlepšim razgledom pa pika na i romantičnega dneva mladoporočencev.

Foto: Ana Gregorič (smugmug.com)
Foto: Ana Gregorič (smugmug.com)
Foto: Ana Gregorič (smugmug.com)
Foto: Ana Gregorič (smugmug.com)
Foto: Ana Gregorič (smugmug.com)

Načrtujte poroko

Datum in uro civilnega poročnega obreda na Blejskem gradu je treba najprej rezervirati na Upravni enoti Radovljica, oziroma na Krajevnem uradu Bled. Termini porok so razporejeni z zamikom ene ure, od 15. ure dalje, vse dni, razen ob nedeljah, saj želimo, da vajin poročni dan poteka umirjeno.

Poročni protokol

Petnajst minut pred uro obreda na parkirišču gradu čaka oseba iz grajskega spremstva in vas pospremi do vodnjaka na spodnji terasi. Sledi sprejem grofa in grofice, ki nato zbrane povabita v Viteško dvorano ali k lapidariju, kjer bo potekal civilni obred.

V Viteški dvorani je prostora za 100 oseb, 70 jih lahko sedi, ostali stojijo. Če obred poteka pod lapidarijem na zgornji terasi, v ozadju prostora lahko postavimo dodatnih 5 stolov za tiste, ki bi morda obred težje spremljali stoje. Omejeno število stolov je možno postaviti tudi na del zgornje terase ob lapidariju. Poročni obred v izbranih trenutkih dopolni glasba kitarista. Uradni del civilnega obreda traja okvirno dvajset minut. Po podpisu poročne listine sledi zdravica in izbrane dodatne storitve, kot je obisk vinske kleti, tiskarne, srednjeveški program in druge.

Kontakt
Darja Pretnar
Bled Castle Weddings
041 599 196
weddings@zkbled.si

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.