_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Iskanje
Preklop

Prireditve

Pisano kulturno in glasbeno dogajanje popestri življenje za grajskimi zidovi, včasih vas popelje v preteklost, včasih v svet. V toplejših mesecih je posebnih dogodkov več, skozi vse leto pa prireditve popestrijo praznične dni.

Srednji vek z Lambergarji

Na Blejskem gradu, kjer gospodari grof Lambergar, je vedno živahno, grof je družaben in odličen gostitelj. V goste rad vabi plemiče in viteze s spremstvom od blizu in daleč.

Viteze Lambergarje lahko spoznate na Srednjeveških dnevih junija, na taboru v času jesenskih počitnic ali Plesu z grofom in grofico decembra.

Tematske prireditve

Na velikonočno nedeljo otroci po gradu iščejo skrite pirhe, preganjajo duhove na noč čarovnic in se s pravljičnimi junaki sprehodijo po poti na grad. Na novembrskem martinovanju pa boste odrasli preizkusili slovensko vino na etnološki prireditvi.

Glasba

Zgornja terasa gradu, pred muzejem, proti večeru postane intimno koncertno prizorišče pod zvezdnatim nebom. Tu boste zasledili pisano glasbo sveta, ki jo na grad prinaša Festival Bled.

V zavetju Viteške dvorane se mesečno predstavljajo najmlajši glasbeni mojstri, ki se kalijo pod okriljem Glasbenega centra Do Re Mi.

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.