_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Srednjeveški dnevi

Srednjeveški tabor za družine kot uvod v 16. Srednjeveške dneve na Blejskem gradu

Ozelenele terase grajskega parka se bodo v nedeljo, 26. maja, spremenile v prizorišče zabavnih viteških izzivov, najrazličnejših delavnic za otroke in prikaza življenja vitezov in njihovih dam. V viteških izzivih se bodo lahko pomerili vsi člani družine.

Srednjeveški tabor za družine je doživetje, ki ga pripravljamo v grajskem parku, nanj pa vabimo tako otroke kot odrasle, da se pod skrbnim vodstvom kostumiranih animatorjev preskusijo v zabavnih izzivih na prostem. Vabljeni v grajski park med 10. in 18. uro! Vstop prost.

Ob 11. uri pa si na zgornji grajski terasi ogledate nastope srednjeveških skupin. Poleg domače srednjeveške skupine igralske družine viteza Gašperja Lambergarja, bodo nastopile skupine iz Slovenije in Hrvaške.

Za vstop na Blejski grad je potrebno plačilo vstopnine.

Počitniški srednjeveški tabor med 27. in 31. majem v grajskem parku

V srednjeveškem taboru, ki bo v grajskem parku postavljen ves teden bodo vitezi, z najpogumnejšim med njimi, vitezom Gašperjem Lambergarjem, ki je v tem času gospodar Blejskega gradu, otrokom prikazali in jih poučili o viteških spretnostih. Grajske dame pa bodo vse plesa željne naučile plesnih korakov. Vabljeni vsak dan med 10. in 18. uro v grajski park!

Vrhunec dogajanja bodo 16. Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu 1. in 2. junija

V Zavodu za kulturo Bled smo pripravili pester sobotni in nedeljski program z nastopi srednjeveških skupin na gradu, bogato tržnico obrti na parkirišču in taborom v grajskem parku. Prizorišča 16. Srednjeveških dnevov na Blejskem gradu bodo zasedle srednjeveške skupine iz Slovenije in tujine, rokodelci in glasbeniki.

Vstop na prizorišča v grajskem parku in na parkirišču gradu je prost, za vstopnino na Blejski grad je potrebno plačilo vstopnine.

Že zdaj prisrčno vabljeni!

Obiščite nas

Vabimo vas, da nas obiščete. Poiščite nas, izberite način obiska, ki vam najbolj ustreza. Svoj obisk lahko načrtujete v celoti, pri ogledu grajskih vsebin pa vam je v pomoč lahko avdiovodnik.